Укртелеком продали
11.03.2011 11:59 , ОСТАНН? НОВИНИ
Фонд державного майна Укра?ни (ФДМУ) сьогодн?, 11 березня, п?дписав з ТОВ ??СУ?, доч?рньою компан??ю австр?йського концерну ЕPIC, догов?р куп?вл?-продажу 92,79% державного пакета акц?й ТОВ ?Укртелеком?, переда? кореспондент УН?АН.
Реал?зац?йна ц?на 92,79% держпакета акц?й компан?? склала 10 млрд. 575,1 млн. грн., що всього на 75 млн. грн. б?льше його стартово? ц?ни.
Нагада?мо, зг?дно з вимогами законодавства, ФДМУ звернувся до ТОВ ??СУ?, як ?диного учасника конкурсу з продажу пакета акц?й ВАТ ?Укртелеком?, з пропозиц??ю придбати цей пакет саме за таку ц?ну.
Голова Фонду державного майна Олександр РЯБЧЕНКО 21 грудня 2010 року заявив, що на конкурс з продажу 92,791% держпакета акц?й ВАТ ?Укртелеком? над?йшла всього одна заявка ? в?д компан?? ?ЕСУ? (ESU), що ? доч?рн?м п?дпри?мством австр?йського концерну EPIC.
Голова ФДМУ також пов?домив, що оск?льки в цьому конкурс? бере участь т?льки одна компан?я, буде проведена незалежна оц?нка запропонованого до продажу пакета акц?й телекомун?кац?йного п?дпри?мства.
За п?дсумками оц?нки, варт?сть 92,79% акц?й ВАТ ?Укртелекому? склала 10 млрд. 575,1 млн. грн. Експертна оц?нка перевищила стартову ц?ну акц?й ВАТ ?Укртелеком? всього на 75 млн. грн.
Кер?вник партнера компан?? EPIC Петер ГОЛДШАЙД?Р (Peter Goldscheider), ран?ше заявив, що його концерн не д?? на користь представник?в крупного укра?нського кап?талу. В?н також зазначив, що ?нвестор готовий п?ти на серйозн? ?нвестиц?? в розвиток компан?? для того, щоб провести повномасштабну реструктуризац?ю д?яльност? оператора. При цьому в?н пов?домив, що основною метою компан??, як ф?нансового ?нвестора, ? реструктуризац?я компан?? для подальшого перепродажу.
На думку ряду укра?нських експерт?в, ?Укртелеком? може перепродувати через к?лька рок?в п?сля його приватизац?? за ц?ною в к?лька раз?в вищою за його приватизовану.
Дов?дка УН?АН. ВАТ ?Укртелеком? ? монопол?ст на ринку зв`язку Укра?ни. К?льк?сть абонент?в м?сцевого телефонного зв`язку становить 10,2 млн. Компан?я також нада? послуги доступу до ?нтернету, моб?льного зв`язку (п?д ТМ Utel) та ?н.
У 2009 роц? дох?д компан?? склав 8,4 млрд. грн., збитки ? 456,4 млн. грн.